Topul celor mai frumoase flori din lume

Pe toata planeta sunt peste doua sute de mii de tipuri de flori, fiecare dintre acestea reusind sa impresioneze prin ceva anume, fie prin forma sa, fie prin miros sau chiar prin alte lucruri nemaiintalnite.
Probabil cel mai intalnit lucru la flori il reprezinta efemeritatea acestora si cu siguranta frumusetea acestora sporeste atunci cand iti dai seama ca aceasta nu poate dura mai mult de doua, poate trei saptamani. Asadar, mai jos urmeaza a-ti prezenta topul celor mai frumoase flori din lume.
Incepem cu probabil una din cele mai cunoscute flori de pe planeta, si anume laleaua. Denumirea acesteia in engleza, „tulip” provine de la cuvantul turcesc „tulbend” ceea ce inseamna turban. Ca origini, laleaua se trage din Persia, aceasta incepand sa apara prin gradinile occidentalilor abia spre finele secolului 16. Popularitatea acesteia a sporit imediat, la un moment dat aceasta fiind considerata drept un simbol al respectului si al bunului simt. De altfel, in acel moment o gradina plaina cu lalele reprezenta si faptul ca te bucuri de un statut social mai bun, oamenii platind uneori preturi foarte mari pentru a-si face o gradina cu lalele.
Conform istoriei, un capitan de vas curios a observat la un negustor bulbii unei flori ce semanau cu cei ai unei cepe. Pofticios capitanul, a mancat un bulb de la negustor fara a-si da seama ca ceea ce mananca este foarte scump. Aceasta fapta i-a adus capitanului inchisoare pe cateva luni, acuzatia adusa fiindu-i cea de furt.
In zilele noastre laleaua se gaseste sub tot felul de forme, marimi si culori, ceea ce o face sa fie o prezenta indrazneata si de bun gust atunci cand esti asociata intr-un buchet sau chiar oferita ca si o simpla floare. Laleaua infloreste primavara.
A venit momentul sa va vorbim despre cea de-a doua floare, si anume gladiola. Probabil cu totii ne incanta un cadru cu gladiole inflorite, cu tije lungi si usor ascutite, frunzele acestora fiind asemanate cu cele ale unei macete din care se desprind corole cu diferite variante de culoare, de la rosu si visiniu pana la brun, galben si chiar mov.
Gladiola provine din Africa, aceasta incepand sa fie cultivata pe continentul nostru destul de tarziu, prin secolul 18, in timp ce astazi popularitatea acesteia a crescut fiind disponibila in zeci de mii de variante. Gladiola e o floare foarte populara in special la concursuri si expozitii, fiind destul de usor de plantat, in timp ce aspectul acesteia da impresia de originalitate oriunde este amplasata. Fiind o floare rezistenta dupa taiere, gladiola poate fi o alegere mai mult decat inspirata pentru un buchet sau un anume aranjament.
Trandafirul este cu siguranta una dintre cele mai cunoscute flori din lume, daca nu cea mai cunoscuta. Acesta a fost pareciat inca de la inceputurile sale nu doar pentru faptul ca este o floare foarte atragatoare ci si pentru faptul ca incanta prin mireasma sa. Pe vremuri, trandafirul era cea mai importanta componenta la ghirlande, aceasta fiind folosita in special intr-un festival bisericesc, iar dupa cateva sute de ani apa de trandafir si alte parfumuri realizate din aceasta floare, erau probabil cele mai cunoscute si apreciate esente pentru a-ti revigora si improspata haina sau camera unde locuiesti.
Probabil cel mai apreciat buchet de flori este cel realizat din trandafiri, in timp ce o gradina plina cu trandafiri iti poate infrumuseta si improspata intreaga curte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *